Yvette Zoet debuteert met haar Welsh sectie C merrie Synod Rose Punch

Op de WPCV stallion & Youngstock show debuteerde Yvette Zoet met haar Welsh sectie C Synod Rose Punch (v. Synod Rum Punch) in een sterke rijrubriek, werd vierde geplaatst en tevens hoogst geplaatste sectie C.  In de first ridden was Elaine met haar Ysselvliedts Hello Goldstar present. In alle Firstridden klasses die zowel Anwen als Elaine tot op heden gereden hebben werd geen gallop gevraagd en werd dit vrijwillig gesteld. Nu eiste het jurylid gallop en dat was voor dit moment nog een brugje te ver voor de 8 jarige Elaine. Ze reed keurig haar proefje , werd vijfde geplaatst omdat zij nog geen gallop liet zien.  Hopelijk krijgt Elaine binnenkort ook het vertrouwen om een gallopje met Goldstar te kunnen maken. Anwen reed voor de laatste keer op een Welsh show met Ysselvliedts Hello Goldstar en werd tweede geplaatst in de ridden. Hopelijk is haar nieuwe pony Yselvliedts Master Tom binnenkort zover om het stokje van Goldstar over te nemen. In de younghandles werd Elaine derde geplaatst.

 
 
 
 
Rubrieks winnaar, Premium hengst en Reserve jeugdkampioenschappen voor 3 jarige sectie A hengst Jumper

Zijn fokkers Jan en Robert Huisman uit Rouveen waren dolblij om het succes van de door hen gefokte hengst Jumper te mogen vernemen. De driejarige palomino zoon van Ysselvliedts Hightech deed het al heel goed in Belgie met Rocky Beck, die hem voor beide shows fantastisch had klaargemaakt. Nu op de WPCV stallion en Youngstock show deed Jumper er een schepje bovenop. Nu won hij zijn rubriek en werd hij reserve jeugdkampioen in een zeer sterk gezelschap. Jumper wist op te vallen dor zijn mooie type, bot en goede correcte bewegingen.  Ook kreeg Jumper het felbegeerde Premium certificaat. Vanaf nu staat Jumper weer op stal Ysselvliedt.

 
 
 
 
Hengsten Premiums voor Ysselvliedts Nantwich, Cloddiau Calon Lan en Ysselvliedts Hyram, Reserve kampioenstitel voor Hyram

Tijdens de WPCV (Welsh pony & Cob vereniging) Stallion & youngstock show in het Gelderse Barneveld vielen de Ysselvliedt sectie A hengsten goed in de de smaak. de vierjarige Cloddiau Calon Lan (v. Cascob Wild At Heart)  vond zijn eerste show nogal spannend en liet zich toen hij gestetteld was heel goed zien. Calon Lan werd tweede geplaatst bij de jongere sectie A hengsten en als derde werd onze eigengefokte door Jose Bosman voorgestelde Ysselvliedts Nantwich (v. Sunwillow Troy) opgesteld,

More
Reserve kampioenschap en premium voor de sectie B hengst Renaissance Plantagenet

Hij liet zich goed zien de vierjarige Welsh sectie B hengst Renaissance Plantagenet, in sterk gezelschap werd hij tweede geplaatst achter de later kampioen en bekroond met een Premiumhengst certificaat. Op deze show van de Welsh pony en Cob vereniging mocht de Waxwing Perrin zoon zich opstellen als reserve volwassen kampioen onder jury John James van de Sianwood stud. 

 
 
 
 
Mooie successen voor hengsten Ysselvliedts Nodawl en Jumper op Belgium spring show

Mooie successen voor onze Welsh hengsten op de Belgium Welsh spring show afgelopen weekend. De driejarige palomino Jumper maakte in de proffesionele handen van  Rocky Beck zijn showdebuut. De opvallende goed bewegende Jumper liet zich dan ook goed zien en werd in sterk gezelschap tweede geplaatst in zijn rubriek. In de jongere volwassen hengstenrubriek wist de appelschimmel Ysselvliedts Nodawl zijn beste beentje voort te zetten. De zoon van Eqoes Pickle O verwierf de eerste plaats en werd tevens bekroond als premium hengst. 

 
 
Charmante Warmtebrons Zorro valt op tijdens DPC rijpony hengstenshow

 

 
 Op de Nationale rijpony hemngsten show van Dutch pony Championship waren wij aanwezig met de 4 jarige rijpony hengst Warmtebron. Ondanks dat Zorro de luide muziek en de mooie lichtshow indrukwekkend vond liet hij zich prima. Hij werd prachtig op foto en in een reel vastgelegd door Equinegeniek.
 
 
YSSELVLIEDTS WOODMAN UTRECHTS KAMPIOEN SPRINGEN

Wij kregen een leuk bericht van de familie Funke Kupper, hun dochter Marijke werd in Utrecht kampioen springen 60 cm met de door ons gefokte Ysselvliedts Woodman. Woodman is een zoon van Ysselvliedts Special Edition.  Mooi om te zien dat Ysselvliedts pony zo goed presteren in de sport.  Wij wensen Marijke met Ysselvliedts Woodman veel succes op de Nederlandse kampioenschappen.

 
 
VANAF 1 APRIL 2023 ZULLEN DE VOLGENDE WELSH HENGSTEN TER DEKKING STAAN OP YSSELVLIEDT

Vanaf 1 april 2023 zullen wij de volgende Welsh hengsten publiek ter dekking hebben op stal Ysselvliedt

 

Sectie A

- Jumper, Palomino

- Gloddiau Calon Lan, vos

- Lingardwood Percie Vere, bruin

- Ysselvliedts Nodawl, schimmel

Sectie B

- Cwrtycadno Glyndwr, Zwart

- Ysselvliedts Lord Markham, Palomino

- Rennaissance Plantaget, vos

 

Welsh rijpony

- Warmtebrons Zorro, Zwartbruin

 

Op onze hengstenpagina vindt u nadere informatie van deze hengsten. Op dit moment zijn wij druk bezig met onze hengstenbrochure en zullen er binnenkort van al deze hengsten videos verschijnen op onze website. Voor verdere informatie kunt u ons altijd mailen en/of bellen op 06-53480960

 
 
 
 
GLANSEVIN GOLDFINCH VERKOCHT NAAR BELGIE

De 7 jarige WElsh sectie B hengst Glansevin Goldfinch is verkocht naar stal T Keijtershof van Michael Landuyt en Aurelie Lefevre. De donkere vos hengst is een zoon van Eyarth Boreas uit de bekende hengstenmoeder Glansevon Gareland. Goldfinch bewees een goede fokhengst te zijn door oa zijn dochters Ysselvliedts Moircy die internationaal reserve kampioene werd en Ribbons Saleen die nationaal het beste jaarling werd. Ook zijn er al nakomelingen van Goldfinch geexporteerd naar Zweden en Canada. Wij wensen Michael en Aurelie veel succes met deze prachtige hengst.

 

CWRTYCADNO GLYNDWR TOT 1 APRIL NAAR STAL STOUGJESHOEVE

De zwarte Welsh sectie B hengst Cwrtycadno Glyndwr zal tot 1 april zijn dekkunsten verrichten bij stal Stougjeshoeve van Geert Verbaas en Kimberly Karsdorp. De extra bewegende zoon van Eyarth Beau Geste zal vanaf 1 april weer bij stal Ysselvliedt ter dekking zijn.

YSSELVLIEDTS NANTWICH EN RENNAISSANCE PLANTAGET GOEDGEKEURD IN DE HOOGSTE KLASSE

De Welsh sectie A hengst Ysselvliedts Nantwich en de Welsh sectie B hengst Rennaissance Plantagenet zijn afgelopen weekend beide goedgekeurd in de hoogste klasse op de hengstenkeuring in Rheinland.  De blonde vos sectie A hengst Ysselvliedts Nantwich is een zoon van de goedfokkende Sunwillow Troy uit de succesvolle palomino merrie Ysselvliedts Nanischa. Nanischa is een dochter van Ysselvliedts Helcyon uit de succesvolle Ysselvliedts N lijn. Nantwich werd door de jury omschreven als een rastypische hengst met een prachtig front met veel uitstraling. Goed gebouwd en liet sterke bewegingen zien. De eveneens voskleurige sectie B hengst Rennaissance Plantagenet viel bij de jury flink in de smaak. De chique voszoon van Waxwing Perrin uit de Carwed Charmer dochter Hafoderysgob Posh Spice, gefokt door Jean Luc Kumpen in Belgie. Plantagenet liet een stokmaat van 1.35 m. noteren en werd door de jury omschreven als een hele mooie B hengst, zijn bewegingen zijn ruim en werden met veel balans getoond.  Mooie belijnd met een sterke bovenlijn. Het is overbodig om te vermelden dat Ysselvliedt Welsh ponies bijzonder in zijn nopjes is met dit resultaat en  dat wij het komend seizoen deze beide hengsten met fantastisch afstamming dan ook met plezier dit jaar op Ysselvliedt zullen inzetten voor de fokkerij.