NEWS / NIEUWS

RK Heteren; Ysselvliedts Seren Chevalier dochter Fulnahos Agnes walst naar kampioenschap

De regionale keuring in Heteren was voor stal Ysselvliedt een drukke keuring. Met maar liefst 14 ponys die door ons voor de eigenaren waren klaargemaakt reden wij in alle vroegte richting Heteren. De dag begon uitstekend met een mooie eerste plaats voor het bruine sectie A hengstveulen  Airborne Montgomery (v. Sunwillow Troy van fokkers en eigenaren; Bastiaan Meerburg & Marjolein Neuteboom.

In deze zelfde rubriek werd het nog jonge veulen Paaskamps Zico (v. Ysselvliedts Be a Star) van eigenaar Barend de Jong vierde geplaatst beide met een erste premie.  In de oudere rubriek sectie A merrieveulens minder succes maar mede door de lauwe presentatie van Airborne Be Magic (v. Sunwillow Troy) van eig/fokk/ Meerburg/Neuteboom. Werd het kleur lintje rood. Toch een goed veulen dat in de toekomst ongetwijfeld van haar weer zal laten horen. Bij de jonge merrieveulens danste het palomino veulen Hilsthoeves Calista Treasure (v. Sunwillow Troy) van fokker en eigenaar Karin en Reinier van de Ruit naar de tweede plaats met een eerste premie. Ook in deze rubriek een eerste premie voor de Ysselvliedts Hello Goldstar dochter Valkenhofs Heather. Bij de tweejarige betraden wij met de schimmel Roatershoeves Cynthia (v. Ysselvliedts Helcyon) van fokker en eigenaar de familie van de Wielen de ring. Ondanks dat ze alles bijzondder spannend vond werd ze als eerste opgesteld met een uitnodiging voor de centrale keuring. Ook bij de vier en vijfjarige was de eerste geplaatste merrie in onze handen namelijk Zomerdijks Cariad van de familie Middag uit Liederholthuis, ook deze fantastisch bewegende merrie mag naar Kootwijk. Voor stal Ysselvliedt de primeur om een cremello merrie klaar te maken voor de keuring en niet onverdienstelijk. De 10 jarige Ravenoost China Doll van fam van de Ruit werd tweede en mag naar de CK. Bij de jonge stermermerries een mooie tweede plaats voor de appelschimmel Paaskamps Zonnemaire van Barend de Jong, ook zij mag naar Kootwijk . de 6 tm 9 jarige merries een hele grote rubriek met maar drie uitverwijzingen voor de CK en net niet voor de bruine Mariska (Eig. Meerburg/Neuteboom), wel een eerste premie natuurlijk. Beter ging het bij de 10 jarige en oudere stermerries en werd Ysselvliedts Be a Miracle 1e geplaatst en naar de CK mooi voor eigenaren Meerburg/Neuteboom. In de sectie B twee jonge merrieveulens. De extra bewegende Fulnahos Agnes uit de eerste jaargang van Ysselvliedts Seren Chevalier danste naar het kampioenschap bij de veulens . Maar hier was de taart nog niet op voor fokker en eigenaar Flip van Egten want ze werd ook nog eens reserve sectie kampioen. Een hele prestatie voor een veulen. Op de derde plaats in deze rubriek de Ysselvliedts Master Mascarade dochter Vredehoeves Mira van Irene Olsthoorn. Voor de moeder van Mira, Fulnahos Misty werd een derde plaats en een eerste premie haar beloning, net geen CK. Als laatste betrad de driejarige sectie B merrie Landzichts Vaya Con Dios (v. Eyarth Syena) de ring voor fokker en eigenaar de familie Peters. Een mooie derde plaats en een verwijzing naar de CK. een mooie gezellige dag met goede resultaten. Een felicitatie aan alle eigenaren !  

Airborne Montgomery (v. Sunwillow Troy) fokker en eigenaren Bastiaan Meerburg en Marjolein Neuteboom, 1A geplaatst.

Roaterhoeves Cynthia v. Ysselvliedts Helcyon) van fokker en eigenaar van de Wielen uit Vinkel werd 1a geplaatst bij de tweejarige A merries.

ADRES

Jan Boerswegje 3,
8091 PD Wezep
+31(0)653480960
INFO@YSSELVLIEDT.COM

© 2023 Ysselvliedt. All Rights Reserved.